Twestival: Fest når twitter-folket støtter

Copenhagen Twestival 2011
Copenhagen Twestival 2011.

I går aftes var jeg til #cphtwestival. Jer, der er skarpe i forkortelser, har nok regnet ud, at det foregik i København, har forbindelse til mikrobloggingtjenesten Twitter.com og bl.a. var tænkt som en festival.

Hvad der er lidt sværere at gætte ud fra navnet er, at det også er et velgørende støtteevent; denne gang for Børnecancerfonden. Twestival er nemlig også et verdensomspændende netværk af velgørende events, der arbejder under sloganet “Tweet. Meet. Give”.

Udspringet fra Twitter gør, at mange af os, der var med i går, længe har skrevet sammen og efterhånden udviklet faglige og personlige kontakter – men ofte uden at have mødt hinanden. Derfor handler Twestival også om at få mødt alle de gode folk – og få sat en hel del flere ord på, end Twitters format med max 140 tegn giver mulighed for. Det var fedt, lærerigt og berigende. Tak. Og så handler Twestival også om at få samlet en masse støttekroner ind. I år havde de gode, frivillige arrangører i København valgt Børnecancerfonden. Og målet (bare for København!) var kr. 100.000,- Et højt tal, som vil imponere mig, hvis det bliver realiseret!

Sidste år var vi nogle odenseanere, der ikke kom med, og som efter at have set alle de positive tweets om arrangementet talte om at lave et lignende arrangement her i Odense. Det er jeg glad for, at vi ikke gjorde! Jeg synes, at noget af det, der gjorde cphtwestival til en god oplevelse, var det høje deltagertal i sig selv. I toget hjem (tak for ekstraregningen, fordi jeres egen app ikke virkede, DSB!!) tænkte jeg på, at deltagertallet faktisk passede meget godt med det antal, jeg hhv. følger og bliver fulgt af. Det er sgu mange. Tak for at I gider gå i dialog med mig!

Jeg er slet ikke færdig med at gå til events for og af tweeps. Faktisk fik jeg i går bekræftet af den gode @claus, at der igen til sommer kommer en Ersatz-konference. Han havde intet konkret endnu, men hold øje med hans feed og hashtaget #ersatz! Det var bestemt godt sidste år – og med længere forberedelse i år, kan det jo kun blive suverænt!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.